Tessa Virta Orkesteri & solistit Joulualbumilla

Huom! Tilaa Joulun Tähdet CD: Levykauppa Äx sekä meiltä suoraan. Kts. video sivulta. Nyt myynnissä myös Joulujazzia pianolle -Tessa Virran sovituksia suosituista joululauluista Fennica Gehrmanin kustantamana. Laita meiliä tessa@tessavirta.net ja katso esittelyvideo nuottikirjasta: https://youtu.be/5wH9gEV4wTc

Tessa Virta Orkesteri julkaisee joulualbumin 6. marraskuuta. Joulun Tähdet -levyllä on mukana joukko eturivin artisteja: Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Ville Rusanen, Mari Palo, Mikael Konttinen, Sami Saari, Hanna Kronqvist ja Pekka Kuivalainen. Albumi sisältää suomenkielisiä lauluja, joista osa kuullaan ensimmäistä kertaa upeina duettoina. Kyseessä on myös historian ensimmäinen tallenne, jossa Rusasen sisarukset duetoivat yhdessä. 

Porvoolainen muusikkopariskunta Tessa Virta ja Olli Peuhu ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 1990 lähtien. Nyt 30-juhlavuoden kunniaksi pari julkaisee albumin solistiystäviensä kanssa.

Joulun Tähdet -albumi koostuu melodisista, tunnetuista joululauluista Suomesta ja maailmalta. Levyllä kuullaan muun muassa Varpunen jouluaamuna, En etsi valtaa loistoa sekä upeat duetot kappaleista Avaruus (Walking in the Air) ja Jouluyö, Juhlayö Johanna ja Ville Rusasen tulkitsemina, sekä Jos joulu jää sydämeen (When a Child is Born) Mikael Konttisen ja Mari Palon duetoimana. Jazzsävyjä löytyy muun muassa Sami Saaren tulkitsemasta Mel Torme -klassikosta Joululaulu (The Christmas Song)

Albumilla on mukana myös Tessa Virran omia sävellyksiä: Kallein Joululahja kuullaan Mari Palon tulkitsemana ja Virta itse esittää kappaleen Pakkasyössä, joka on aikaisemmin julkaistu Club for Fiven joululevyllä. Tessa Virran kiehtovissa sovituksissa ja pianismissa kuuluu uniikki ja harvinaisen monipuolinen kokemus muusikkona ja orkesterinjohtajana niin klassisen, viihde- kuin jazzmusiikin, sekä eri artistien parissa. 

Albumin tuottaa ja julkaisee Virran ja Peuhun oma ohjelmatoimisto Kumina Music Oy. Virta ja Peuhu ovat levyllä myös muusikkoina. Heidän lisäksi levyllä musisoi eturivin kitaristi, Vain elämää -ohjelmastakin tuttu, Peter Engberg. Joulun Tähdet julkaistaan sekä suoratoistopalveluissa että fyysisenä CD-levynä. Kannen grafiikka on Virran äidin, taiteilija Ulla Virran, puupiirros ”Tonttu”.Musiikkikustantamo Fennica Gehrman kiinnostui tulevan levyn sovituksista ja he päättivät julkaista sen tiimoilta pianokokoelman. Ennen joulua ilmestyvä julkaisu sisältää sekä albumilla olevia kappaleita että muita tunnettuja joulusävelmiä, joista Tessa Virta on tehnyt uudet pianosovitukset.

Äänilevy on taltioitu 12.-14.7.20 Porvoossa Magnusborgin studiolla äänittäjänään Marko Kataja. Tähdet syttyvät julkaistaan suoratoistopalveluissa digitaalisesti (Spotify ym.) sekä fyysisenä tyylikkäänä CD-levynä pe 6.11. 2020.

1. En etsi valtaa loistoa- Ville Rusanen

2. Kallein Joululahja – Mari Palo

3. Joulutaivas tähtineen /Have Yourself a merry little christmas -Mikael Konttinen

4. Jos joulu jää sydämeen/ When a child is born- Mari Palo ja Mikael Konttinen

5. Joululaulu/ The Christmas song -Sami Saari

6. Pakkasyössä – Tessa Virta

7. Avaruus /Walking in the air – Johanna & Ville Rusanen

8. Varpunen Jouluaamuna – Mari Palo

9. Sylvian joululaulu- Hanna Kronqvist

10. Kun joulu on -Pekka Kuivalainen

11. Oi Kuusipuu/ O Tannenbaum- Mikael Konttinen

12. Kuulen taivaan tiukujen soivan -Pentti Hietanen

13. Jouluyö, juhlayö -Johanna & Ville Rusanen

Joulun tähdet-albumikooste
Pentti Hietanen, Tessa ja Olli
Johanna ja Ville Rusanen Tessan ja Ollin kanssa
Sami Saaren kanssa treenataan läpi ennen äänitystä
Fennica Gehrman nuottijulkaisu marraskuu 2020: Tessan sovituksia suosituista joululauluista. Myynti: F- Musiikki, Ostinato ja Fennica Gehrman