Tessa Virta Orkesteri & solistit Joulualbumilla

Tessa Virta Orkesterilta ilmestyy Joulualbumi loppuvuodesta 2020 upeiden solistien kanssa. Solistina julkaisulle on saatu joukko eturivin laulajia, kuten: Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Ville Rusanen, Mari Palo, Mikael Konttinen, Sami Saari, Hanna Kronqvist ja Pekka Kuivalainen.

Porvoolainen muusikkoyrittäjäpariskunta Tessa Virta ja Olli Peuhu ovat esiintyneet yhdessä 1990 lähtien. Pidemmän aikaa on ollut suunnitteilla toteuttaa pitkäaikaisten solistiystävien kanssa albumi 30-juhlavuoden kunniaksi.

Tähdet syttyvät – joulualbumi koostuu melodisista, tunnetuista suomenkielisistä joululauluista meiltä ja maailmalta. Solisteina julkaisulla on huikea solistijoukko eturivin laulajia: Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Ville Rusanen, Mari Palo, Mikael Konttinen, Sami Saari, Hanna Kronqvist ja Pekka Kuivalainen. Mukana kuullaan mm. Varpunen jouluaamuna, En etsi valtaa loistoa sekä upeat duetot Lumiukko ja Jouluyö, Juhlayö Johanna & Ville Rusasen tulkitsemina sekä When a child is born/ Jos joulu jää sydämeen Mikael Konttisen ja Mari Palon duetoimana. Tessan omia sävellyksiä on mukana kappale ”Kallein Joululahja” Mari Palon laulamana sekä Tessan itsensä tulkitsemana kappale ”Pakkasyössä”, joka on aikaisemmin julkaistu Club for Fiven joululevyllä. Jazzsävyjä kuuluu mm. Sami Saaren tulkitsemassa Mel Torme- klassikossa Joululaulu/ The Christmas song.

Tessan kiehtovissa sovituksissa ja pianismissa kuuluu uniikki ja harvinaisen monipuolinen kokemus muusikkona ja orkesterin johtajana niin klassisen, viihde- kuin jazzmusiikinkin kuin eri artistien parissa.

Albumin tuottaa ja julkaisee Kumina Music Oy/ Tessa Virta ja Olli Peuhu, jotka ovat myös muusikoina mukana.Tessan ja Ollin lisäksi levyllä musisoi eturivin kitaristi Peter Engberg.

Äänilevy on taltioitu 12.-14.7.20 Porvoossa Magnusborgin studiolla äänittäjänään Marko Kataja. Tähdet syttyvät julkaistaan suoratoistopalveluissa digitaalisesti (Spotify ym.) sekä fyysisenä tyylikkäänä CD-levynä marraskuussa 2020. Kannen grafiikka on Tessan äidin; taiteilija Ulla Virran puupiirros ”Tonttu”.

Mari Palo ja Mikael Konttinen duetossa
Johanna ja Ville Rusanen Tessan ja Ollin kanssa
Sami Saaren kanssa treenataan läpi ennen äänitystä