Tessa Virta maxisingle 28.4.23!

Tessa Virran ja Sinikka Svärdin yhteistyö jatkuu – Ilon ja toivon sävyjä maalaileva maxisingle “Elämä on tässä” julkaistaan 28.4. 

Pianisti-laulaja Tessa Virta julkaisee kolmen kappaleen maxisinglen Elämä on tässä perjantaina 28. huhtikuuta. Uuden maxisinglen kappaleet keinuvat Virralle tuttuun tyyliin bossanovan ja muiden lattarirytmien tunnelmissa. Virta vastaa kappaleiden sävellyksistä ja niiden tekstit ovat sanoittaja Sinikka Svärdin käsialaa. Kaksikon yhteistyön hedelmistä on saatu nauttia jo viime syksynä ilmestyneen Kipua ja kipinää -maxisinglen tiimoilta.

“Tessan ja minun ensimmäisissä yhteisissä laulussa oli kipua ja kipinää. Näihin kolmeen uuteen kappaleeseen olemme halunneet maalata sanoilla ja sävelillä enemmän iloa ja toivoa”, Svärd avaa.

Iskelmällinen avausraita ja nimikkokappale Elämä on tässä kertoo ilon etsimisestä ja löytämisestä maailmassa tapahtuvien kauheuksien keskellä. Pandemia aiheutti uusia haasteita, eristäytyneisyyttä sekä myös yksinäisyyttä. Sitä seurannut Ukrainan sota on koskettanut suomalaisia erityisellä tavalla. Elämänilo on tuntunut himmenevän, välillä jopa katoavan. 

“Mikään ei ollut niin kuin ennen. Piti opetella etsimään ja löytämään iloa uusista, ihan pienistäkin asioista. Luonto ja sen herkkä kauneus lohdutti ja tyynnytti usein levollisuuteen kaikessa epätietoisuuden ja pelon myllerryksessä. Sitä löytämisen riemua olen halunnut tuoda tähän tekstiin. Sen oivaltamista, että mitä ikinä elämä mukanaan tuokaan, tärkeintä on löytää sisäinen rauha tässä ja nyt”, Svärd kertoo.

Valmis onneen -kappaleessa läsnä on kevät ja sen vastuttamattoman väkevä riemu. Kappaleen teksti on syntynyt talven pimeydessä, jolloin valon kaipuu on toisinaan tuntunut melkein fyysisenä kipuna. Elämän kevät voi puhjeta myös pitkän pimeyden kurittamaan suhteeseen – pitää vain avata sydämen ikkunat ja päästää valo sisään. Kevään saapuminen onkin kuin rakastuminen, aina yhtä ihanaa!

Maxisinglen päättävä Ylpee ja haikee -kappale kertoo lapsen ja vanhemman välisestä rakkaudesta. Kappaleella kuvataan vanhemman pohjatonta ylpeyttä omasta pienokaisestaan, kun tämä rohkeasti tavoittelee ja saavuttaakin omia unelmiaan. Samaan aikaan surettaa ja itkettääkin, kun lapsi lopulta lähtee omille teilleen rakentamaan omaa elämäänsä. Virta ja Svärd molemmat jakavat nämä tuntemukset, kun molempien lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa ja äidit ovat haikeudesta huolimatta omistaan pelkästään ylpeitä.

Uudella julkaisulla Virran tuottajaparina jatkaa monen eturivin artistin kanssa työskennellyt Janne Oinas, joka on myös tuttu muun muassa Vain Elämää -ohjelman taustajoukoista. Maxisinglellä musisoivat Tessa Virta (piano ja laulu), Peter Engberg (kitara), Olli Peuhu (kontrabasso) ja Kepa Kettunen (rummut). Tessa Virta on musiikkialan monitaituri, joka on uransa aikana julkaissut neljä albumia: Um Poeta – Runoilija (2004), Punainen Sävellys (2007) ja Sun silmissäs näen rakkauden (feat. Jyväskylä Sinfonia, 2012) sekä viimeisimpänä Tessa Virta Orkesterin nimissä ilmestynyt Joulun Tähdet (2020), jonka paikallisradiotoimittajat valitsivat vuoden 2020 joululevyksi. Viime syksynä ilmestyneen Kipua ja kipinää -maxisinglen lisäksi artistilta on ilmestynyt kappaleet Hiljaista on (2019) ja Liljankukka (2022), sekä omat sävellykset Suru (2020) ja Veranda (2020).

Tänä vuonna Tessa Virta on orkestereineen mukana muun muassa Katri Helenan 60-vuotistaiteilijajuhlakonserteissa. Lisäksi tiedossa on konsertteja yhdessä Pentti Hietasen kanssa. Virta on esiintynyt orkesterinjohtajana vuosien saatossa Tessa Virta Orkesterin lisäksi muun muassa Tapani Kansan ja Jari Sillanpään kokoonpanoissa. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä myös lukuisten muidenkin artistien kuten Mari Palon, Tomi Metsäkedon ja Johanna Förstin kanssa. Omat sävellyskonsertit artistilla on ollut muun muassa Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Katso myös www.tessavirta.net