Tessan ja Ollin tarina

Tapasimme v. 1990 Oulunkylän Pop/Jazz Konservatorion workshopissa, josta yhteinen taipaleemme sai alkunsa. Aloimme soittamaan yhdessä ja perustimme Kumina Orkesterin. Kumina-nimen bongasimme Päijänteen samannimisestä saaresta, jossa kävimme kesäisin retkeilemässä. Ohjelmistomme käsitti pääosin Frank Sinatran, Nat King Colen ja Ray Charlesin musiikkia. Silloinen MK-Rest eli nykyinen Royal Ravintolat oli suurin työllistäjämme ja esiinnyimme useita kertoja kuukaudessa yritysten tilaisuuksissa mm. Ravintola Sipulissa ja Kulosaaren Casinolla. Vuonna 1995 perustimme yrityksen palvelun parantamiseksi ja samaan aikaan eri solistien maata kiertävät konserttikiertueet täyttivät keikkakalenterin.

Lapsemme Nelma ja Niilo syntyivät vuosituhannen vaihteessa ja muutimme Tessan suvun luokse Jyväskylään v. 2001. Olimme molemmat opettajina konservatoriossa, mutta yrittäjyys veti niin puoleensa, että jäimme muutaman vuoden kuluttua sieltä pois. Tessa lähti opiskelemaan Sibelius Akatemian Jazz-osastolle ja Olli aloitti lauluyhtye Club For Fiven managerina, jonka parissa toimi v. 2004-2008. Samaan aikaan esiinnyimme yhdessä ja teimme Tessan konsertteja ja kaksi ensimmäistä soololevyä: Um Poeta Runoilija ja Punainen Sävellys. Kolmas albumi ”Sun Silmissäs Näen Rakkauden” julkaistiin 2012 ja levyllä on mukana Jyväskylä Sinfonia.

Jatkuva reissaaminen pk-seudulle kävi raskaaksi, joten muutimme Porvooseen v. 2011. Tällä hetkellä esiinnymme viikottain erikokoisissa yritystilaisuuksissa Tessa Virta Orkesterin eri kokoonpanoin yhdessä lukuisten huippuartistien kanssa; katso esiintyjät . V. 2020 Tessa julkaisee sävellyksensä Suru ja Veranda sekä T. Kärjen Liljankukan singleinä.