Tessan ja Ollin tarina

Tapasimme v. 1990 Oulunkylän Pop/Jazz Konservatorion workshopissa, josta yhteinen taipaleemme sai alkunsa Tessa soittaen pianoa ja Olli kontrabassoa. Aloimme esiintymään yhdessä ja perustimme Kumina Orkesterin. Kumina-nimen bongasimme Päijänteen samannimisestä saaresta, jossa kävimme kesäisin retkeilemässä. Ohjelmistomme käsitti pääosin Frank Sinatran, Nat King Colen ja Ray Charlesin musiikkia. Silloinen MK-Rest eli nykyinen Royal Ravintolat oli suurin työllistäjämme ja esiinnyimme useita kertoja kuukaudessa yritysten tilaisuuksissa mm. Ravintola Sipulissa ja Kulosaaren Casinolla. Vuonna 1995 perustimme yrityksen palvelun parantamiseksi ja samaan aikaan eri solistien maata kiertävät konserttikiertueet täyttivät keikkakalenterin. Naimisiin menimme v. 1996.

Lapsemme Nelma ja Niilo syntyivät vuosituhannen vaihteessa ja muutimme Tessan suvun luokse Jyväskylään v. 2001. Olimme molemmat opettajina konservatoriossa, mutta yrittäjyys veti niin puoleensa, että jäimme muutaman vuoden kuluttua sieltä pois. Tessa lähti opiskelemaan Sibelius Akatemian Jazz-osastolle ja Olli aloitti lauluyhtye Club For Fiven managerina, jonka parissa toimi v. 2004-2008. Samaan aikaan esiinnyimme yhdessä ja teimme Tessan konsertteja ja kaksi ensimmäistä soololevyä: Um Poeta Runoilija ja Punainen Sävellys.”Sun Silmissäs Näen Rakkauden”  albumi julkaistiin 2012 ja levyllä on mukana Jyväskylä Sinfonia. Kumina Music Oy/ Tessa Virta on julkaissut useita singlejä ja Tessa Virta Orkesterin ”Joulun Tähdet” albumin paikallisradiotoimittajat valitsivat vuoden 2020 joululevyksi. Mukana on lukuisia eturivin artisteja.

Jatkuva reissaaminen keikoille pk-seudulle Jyväskylästä kävi raskaaksi, joten muutimme Porvooseen v. 2011. Tällä hetkellä esiinnymme viikottain erikokoisissa yritystilaisuuksissa Tessa Virta Orkesterilla eri kokoonpanoin ja lukuisten huippuartistien kanssa konsertoiden. Katso esiintyjät .