”Joulun tähdet” Vuoden 2020 Joulualbumi

Paikallisradioiden Vuoden 2020 Joululevy -tunnustus on jaettu kahdelle laadukkaalle albumille, jotka luovat joulutunnelmaa omilla tavoillaan. Arvostettu pianisti-laulaja-kapellimestari Tessa Virta on julkaissut orkesterinsa kanssa tyylikkään Joulun tähdet -albumin, jolla laulavat muiden muassa Sami Saari, Johanna ja Ville Rusanen, Mikael Konttinen, Pentti Hietanen ja Mari Palo. Tessa Virta Orkesteri on toiminut jo 30 vuotta eli levyssä on siis myös juhlalevyn tuntua. Omien keikkojen lisäksi Tessa Virtaa on nähty ja kuultu mm. sellaisten nimien kanssa kuin Tapani Kansa, Jari Sillanpää, Diandra, Johanna Försti, Jarkko Ahola ja Tomi Metsäketo. Albumin sovitukset sekä perinteisistä että uusista joululauluista ovat niin onnistuneet, että ne on julkaistu myös nuottikirjan muodossa. Fennica Gehrmanin kustantamassaJoulujazzia pianolle -nuottikirjassa on 15 kappaletta, joista seitsemän on samaa kuin levyllä.

Toisen tunnustuksen sai Jussi Syren And The Groundbreakers, joka on amerikkalaisen perinnemusiikin, bluegrassin kansainvälisiä ykkösnimiä. Lue lisää: http://www.hitit.fi/

UUSIMAA 18.12: Tunnustus Tessa Virralle https://www.uusimaa.fi/paikalliset/3195072

Porvoolaisen pianisti-laulaja-kapellimesteri Tessa Virran Joulun tähdet -albumi on saanut Paikallisradioiden Vuoden 2020 Joululevy -tunnustuksen.

Tunnustus jaettiin tänä vuonna kahdelle laadukkaalle albumille, jotka luovat joulutunnelmaa omilla tavoillaan. Tessa Virran lisäksi tunnustuksen sai Jussi Syrenin Bluegrass Christmas -albumi

Muusikkopariskunta Tessa Virta ja Olli Peuhu julkaisivat Joulun tähdet -albumin marraskuun alussa 30-vuotisen yhteistaipaleensa kunniaksi eli levyllä on myös juhlalevyn tuntua.

Tyylikkäällä levyllä esiintyy Tessa Virta Orkesterin lisäksi monia suomalaisia eturivin artisteja, joiden kanssa pariskunta on työskennellyt vuosien aikana paljon. Levyllä laulavat muun muassa Sami Saari, Johanna ja Ville Rusanen, Mikael Konttinen, Pentti Hietanen ja Mari Palo.

Albumilla on tuttuja, suomeksi laulettuja joululauluja, joista osa esitetään duettoina. Esimerkiksi Rusasen sisaruksia kuullaan ensimmäistä kertaa yhdessä tällä levyllä. Levyllä on mukana myös Tessa Virran omia sävellyksiä ja jazzarina hän on halunnut levylle mukaan pari isoa amerikkalaista jouluklassikkoakin.

Albumin sovitukset sekä perinteisistä että uusista joululauluista onnistuivat niin hyvin, että ne julkaistiin myös nuottikirjan muodossa. Fennica Gehrmanin kustantamassa Joulujazzia pianolle -nuottikirjassa on 15 kappaletta, joista seitsemän on samaa kuin levyllä.

Joululevy on äänitetty Porvoossa Magnusborgin studiolla. Albumin on tuottanut ja julkaissut Virran ja Peuhun oma ohjelmatoimisto Kumina Music Oy. Levyn kannessa oleva puupiirros Tonttu on Virran äidin, taiteilija Ulla Virran käsialaa.

Pitkän uran tehnyttä Tessa Virtaa on omien keikkojensa lisäksi nähty ja kuultu monien tunnettujen artistien kanssa. Näitä ovat muun muassa Tapani Kansa, Jari Sillanpää, Diandra, Johanna Försti, Jarkko Ahola ja Tomi Metsäketo.

Paikallisradioiden Vuoden 2020 Joululevy -tunnustuksen sai myös Jussi Syren And The Groundbreakers, joka on amerikkalaisen perinnemusiikin, bluegrassin kansainvälisiä ykkösnimiä.

Bluegrass Christmas -albumilla sekä tutut jouluklassikot että tuntemattomammat sävelmät ovat saaneet tyylinmukaisen sovituksen. Perusteluissa Syrenin sanotaan laulavan amerikkalaisemmin kuin amerikkalaiset itse.

Uusimaa 18.12
Levyarvio Keskisuomalainen 14.12
Livestriimikonsertti Mikael Konttisen kanssa Tessa Virta Orkesteri Facebookissa 17.1 asti, maksuton! Östnyland 18.12